Amortizatorių spyruoklės keitimas

amortizatorius spyruokles keitimasAutomobilyje yra keturios spyruoklės, kiekviena remia skirtingą transporto priemonės kampą. Spyruoklė yra sudaryta iš plieninio strypo spiralės. Jų paskirtis yra sušvelninti kelio nelygumų sukeltus smūgius. Priklausomai nuo automobilio modelio bei jo važiuoklės tipo, spyruoklės gali būti sumontuotos į amortizatorių arba atskirai.

Spyruoklės gali būti kietesnės arba minkštesnės. Kietos spyruoklės minusas yra tas, kad važiuojant nelygiu keliu, nuo kelio dangos į automobilį būtų perduodami stiprūs smūgiai, minkštos spyruoklės minusas – automobilis tampa ne toks stabilus, ypač esant didesniam greičiui ar posūkiuose. Tam, kad automobiliu būtų ne tik saugu ir stabilu važiuoti, bet ir patogu, nejaučiant kiekvieno kelyje pasitaikiusio nelygumo, automobilių gamintojai parenka tarpinį variantą. Kaip ir kiekviena detalė taip ir spyruoklės – genda, todėl jeigu taip nutiko ir jums, galite kreiptis į „Autodraivas“ servisą įsikūrusį Panevėžyje, dėl spyruoklės keitimo.

Dažniausiai pasitaikančios spyruoklių gedimo priežastys

Spyruoklėms nereikia jokios priežiūros, tačiau jas gali tekti pakeisti. Viena iš priežasčių yra tada, kai spyruoklė nutrūksta. Taip nutinka dėl korozijos ir laipsniško metalo senėjimo bei savybių praradimo. Kita priežastis gali būti, kad buvo keičiama tik viena tos pačios ašies spyruoklė. Pakeitus tik vieną spyruoklę gali būti, kad automobilis bus labiau pasviręs į vieną pusę, todėl specialistai labai rekomenduoja keisti abi, tos pačios ašies spyruokles vienu metu. Taip pat atsiranda spyruoklės lūžio pavojus, kai automobilis patiria dideles apkrovas ar cilindrinės spyruoklės įdedamos ir išimamos be tinkamų spyruoklių suspaudimo įtaisų. Sugedusios spyruoklės ir amortizatoriai gali sugadinti ir kitus automobilio pakabos elementus, tokius kaip šarnyrai, vairo traukės, vairo traukių antgalius, atraminius guolius, svirtis ar kitas dalis. Tokiu atveju vairuoti automobilį būtų labai pavojinga.

Kas išduoda automobilio amortizatorių spyruoklių gedimus?

Kai kuriais atvejais nulūžęs spyruoklės gabalas gali sukelti metalinį barškėjimą važiuojant per nelygumus ir duobutes bei padidinti vibraciją važiavimo metu. Važiavimo aukštis iš vienos pusės taip pat gali pasirodyti mažesnis arba įlinkęs, priklausomai sugedo galinės ar priekinės spyruoklės. Tačiau dažniausiai nėra jokių simptomų kol spyruoklė nelūžusi, todėl artėjantį lūžimą galima užfiksuoti tik atliekant įprastą automobilio aptarnavimą, kai transporto priemonė autoservise pakelta ant keltuvo.

Kodėl svarbu susitvarkyti amortizatorių spyruokles?

Sulūžusi spyruoklė kelia rimtą pavojų jūsų saugumui. Jūsų pakaba ne tik neveikia taip, kaip turėtų, bet aštrus nulūžęs spyruoklės gabalas gali pramušti padangą ar pažeisti kitas detales. Spyruoklės dalis taip pat gali nukristi ant kelio ir sukelti pavojų kitiems vairuotojams ir pėstiesiems. Sutrūkusią spyruoklę reikia pakeisti. Dar viena priežastis kada reikia keisti spyruokles yra tada, kai jos natūraliai pasensta ir praranda savo savybes, taip tapdamos silpnos. Senesniuose automobiliuose spyruoklės susilpnėja ir nuslūgsta, todėl važiavimo aukštis yra mažesnis. Tai labiau pastebima prie transporto priemonės galinės ašies. Silpnos galinės spyruoklės gali sukelti sudėtingesnį automobilio valdymą ir padidinti galinių padangų vidaus nusidėvėjimą. Be to, susilpnėjus ir nusileidus galinėms spyruoklėms priekiniai žibintai pakyla aukščiau ir gali apakinti priešais važiuojančius vairuotojus.

Kiek kainuoja pakeisti automobilio amortizatoriaus spyruoklę?

Spyruoklės keitimo kaina prasideda nuo 15 Eur + PVM. Automobilio amortizatoriaus spyruoklės keitimas reikalauja patirties bei žinių, todėl geriausia būtų kreiptis į profesionalą. „Autodraivas“ autoserviso darbuotojai profesionaliai įvertins amortizatoriaus būklę ir esant reikalui jį pakeis. Autoservisas yra įsikūręs Smėlynės g. 106B, Panevėžyje.

Automobilio registracija apžiūrai internetu

Jūsų vardas*

Įmonės pavadinimas

Jūsų el. pašto adresas*

Telefonas*

Automobilio markė*

Pagaminimo metai*

Norimas atvykimo laikas*

Gedimo aprašymas*

* – Pažymėti laukai yra būtini
* – Serviso rezervacija GALIOJA TIK paskambinus Autodraivas serviso darbuotojui ir galutinai suderinus laiką, nes Jūsų norimas laikas gali būti jau užimtas.
* – Užsakymai registuojami iki 15 val.

Dažnai užduodami klausimai apie amortizatorių spyruoklių keitimą

Amortizatorių spyruoklių keitimo kaina priklauso nuo automobilio modelio. Vidutiniškai amortizatorių spyruoklių keitimas kainuoja nuo 15 eurų + PVM + pasirinkto gamintojo spyruoklės.

Amortizatorių spyruoklių keitimas gali trukti nuo kelių valandų iki vienos dienos. Laikas priklauso nuo automobilio modelio ir amortizatorių spyruoklių tipo.